PH

ŞTIAŢI CĂ:
– Îngrăşămintele chimice au un PH în jur de 4,5?
ŞTIAŢI CĂ:
– După 1990 erau cca. 1,5 milioane de terenuri acide în România?
ŞTIŢI CĂ:
– Astăzi sunt peste 6,0 milioane de hectare de terenuri acide în România, dintre care cca. 1 milion de hectare sunt puternic acide (cu PH-ul între 3,6 şi 5) ?
Cauza existenţei unei suprafeţe aşa de mari de terenuri acide este distribuirea îngrăşămintelor chimice acide cu un PH de cca. 4,5 fără a se ţine cont de necesitatea reglării periodice a acidităţii solurilor prin amendarea lor cu amendamente (de exemplu de tipul dolomitei – spunem dolomită în loc de calcar deoarece dolomita are un PH în jur de 9,5 iar calcarul un PH în jur de 9, iar dolomita are în componenţă 2 minerale, unul care reglează aciditatea – carbonatul de Calciu, şi celălalt are efecte benefice asupra plantelor – carbonatul de Magneziu).
Nu contestă nimeni rolul îngrăşămintelor chimice, care aduc aportul specific de minerale necesare dezvoltării plantelor (ex.: fosfor, azot. s.a.), dar mulţi agricultori nu au ţinut cont de faptul că terenurile respective în timp vor deveni acide.
S-A CREAT ÎN TIMP o idee FALSĂ – aceea că prin distribuirea de NITROCALCAR se reglează PH-ul solurilor acide.
De exemplu cum poate regla un sol cu PH-ul 4-6 cu distribuirea a 400 de kg. de NITROCALCAR care are un PH in jur de 7 – şi asta din cauza existenţei în componenţa sa a 25% dolomită (dolomita are în medie un PH de 9,5) ???
NITROCALCARUL poate menţine eventual PH-ul neutru al unui sol nicidecum să-l amelioreze, dar la PH-ul din Buletinul de Analize ataşat nu poate nici să-l menţină, căci este el însuşi acid!




ŞTIAŢI CĂ:
– dumneavoastră plătiţi exagerat de mult pe o tona de DOLOMITA (NITROCALCARUL are în componenţă 25% dolomită)- bineînţeles cei care au folosit şi folosesc NITROCALCAR, când aţi putea să achiziţionaţi dolomită pură.
Dacă doriţi să reglaţi PH-ul şi să aveţi soluri sănătoase (şi cu-n PH neutru) distribuind 300-400 de kg. de îngrăşăminte la hectar vă sugerăm să utilizaţi şi cca. 1000 de kg. de amendamente minerale la hectar, de exemplu DOLOMITA, mineral care pe lângă carbonatul de Calciu, care are rolul de a regla aciditatea, conţine şi carbonat de Magneziu, care are un rol deosebit de important asupra plantelor, îmbunătăţind sănătatea şi nutriţia acestora (plantele devin mai rezistente, cerealele mai sănătoase şi de calitate) şi sporind culturile (la un spor de numai 2 tone de cereale la hectar se pot obţine un plus de 1000 de lei/ha. cu o cheltuială minima).
Oare ca urmare a cărui fapt cei ce au un PH al solurilor între 7,5 si 8, obţin la grâu recolte de cca. 8 tone la hectar, iar cei ce cultivă porumb obţin recolte de 10 tone şi chiar peste 10 tone la hectar?
Specialiştii susţin faptul că DOLOMITA este cea mai recomandată ca amendament pentru faptul ca ea se poate distribui şi pe terenurile neutre sau bazice datorită aportului de magneziu pe care îl aduce, cu beneficiile sale asupra plantelor de cultură (conţinutul de calciu neavând nici un efect în cazul acestor soluri deoarece terenul este deja bazic sau neutru).
La solurile cu PH neutru vă recomandăm ca în cazul distribuirii a cca. 400 de kg. de îngăşăminte la hectar să utilizaţi şi 325 de kg. de dolomită pentru a menţine PH-ul solurilor respective.
Comentariul nostru nu a fost făcut din dorinţa de a cumpăra neapărat de la noi DOLOMITA (noi suntem prezenţi pe piată cu 2 tipuri de dolomită – dolomita normală din cariera Voşlăbeni, şi dolomita din cariera Delniţa cunoscută pe piaţă ca DEL-CA-MAG, pentru care deţinem şi ATESTAT de input ecologic emis de o firma din Franţa), ci din dorinţa de a veni în sprijinul dumneavoastră cu unele informaţii pe care poate nu le aveaţi.
În cazul în care veţi decide că întradevăr DOLOMITELE vă sunt necesare şi doriţi să le achizitionaţi vă aducem la cunoştinţă tipul nostrum de OFERTA:
– DOLOMITA normală de Voşlăbeni, livrată vrac;
– DOLOMITA de Delniţa(DEL-CA-MAG), vrac;
– DOLOMITA de Delniţa(DEL-CA-MAG), BIG-BAG;
– DOLOMITA de Delniţa(DEL-CA-MAG), tip ambalaj : 2 kg, 5 kg, 10 kg, 40 kg;

Dolomita amorfa de Delnita se poate utiliza in orice conditii, fara nici o restrictie. In schimb, noi recomandam utilizarea unui test de sol pentru a putea cunoaste aciditatea solului.

Masurarea ph-ului solului va poate ajuta sa aflati daca pamantul este acid sau alcalin. Prin utilizarea dolomitei, se regleaza aciditatea solului pentru a se ajunge la o valoare neutra.

Un ph mai mic de  „7” il transforma intr-un sol acid, iar un ph cu o valoare peste „7” , il transforma intr-un sol alcalin.

Cele mai multe plante isi gasesc stabilitatea intr-un sol usor acid, cu o valoare a ph-ului intre 6,2 si 6,8, insa pot exista si anumite exceptii cum ar fi iarba neagra si afinele care cresc cel mai bine intr-un sol cu aciditate mai mare. De asemenea liliacul prefera un sol alcalin.

* Cum se poate testa valoarea ph-ului in sol ?

– Pentru a putea testa valoarea ph-ului, puteti achizitiona un KIT pentru verificarea aciditatii. Testarea solului se poate face in cateva minute cu un dispozitiv digital sau analogic, recomandat de catre noi, inaintea utilizarii dolomitei.

Adresa de livrare trebuie sa fie exacta
Testerul vine insotit de :

Tester Sol + Harta Solurilor din Romania , instructiuni de folosire si informatii despre fiecare tip de sol

Va rugam sa folositi un numar de telefon valabil !
Adresa de e-mail este optionala !

 

PH alcalin - Ph neutru

Ph-ul se masoara la o scara cuprinsa intre 0 – 14. Exista o clasificare a solului, dupa tipul ph-ului :

Ph mai mic de 4 – sol extrem de acid

Ph cu valorile cuprinse intre valorile 4 – 5,5 – sol foarte acid

Ph cu valorile cuprinse intre valorile 5,5 – 6 – sol mediu acid

Ph cu valorile cuprinse intre valorile 6 – 6,5 – sol slab acid

Ph cu valorile cuprinse intre valorile 6,5 – 7 – sol foarte slab acid

Ph cu valoarea de 7 – sol neutru

Ph cu valorile cuprinse intre valorile 7 – 7,5 – sol foarte slab alcalin

Ph cu valorile cuprinse intre valorile 7,5 – 8 – sol slab alcalin

Ph cu valorile cuprinse intre valorile 8 – 8,5 – sol mediu alcalin

Ph cu valorile cuprinse intre valorile 8,5 – 9 – sol puternic alcalin

Ph cu valoarea mai mare de 9 – sol extrem de alcalin

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes