Agricultura

DEL-CA-MAG in Agricultura - Dolomita amorfa de Delnita | DEL-CA-MAG | DELCAMAG | Dolomita Amorfa de Delnita

Nu se recomandă administrarea concomitentă a amendamentului şi a ingrăşămintelor minerale care conţin amoniu, precum şi a gunoiului de grajd deoarece se produc reacţii care determina pierderi de NH.

 Nu se recomandă administrarea concomitentă a CaCO  şi a superfosfatului sau fosforitelor, deoarece mediul alcalin determină insolubilizarea fosforului monocalcic, cu formare de fosfat tricalcic.

Concomitent cu aplicarea amendamentului calcaros se poate administra urea ,azotatul şi sulfatul de potasiu, sarea potasică.

Pentru a spori eficacitatea amendamentelor este necesar de efectuat ferlilizarea organică şi minerală a solurilor.  Genul de îngrăşământ administrat fiind corelat cu tipul de amendament, astfel: in cazul aplicării calcarului, varului sau dolomitei, se vor utiliza in următorii 2-3 ani exclusiv ingrăşăminte naturale, compuse din: cenuşa de lemn, faina de bazalt, compost  fermentat.

DELCAMAG pentru PORUMB, GRAU, ORZ, OVAZ, FLOAREA SOARELUI, LUCERNA. DELCAMAG pentru AGRICULTURAMod de administrare :

Dintre culturile de camp,porumbul,floarea soarelui si graul,sunt plante sensibile la reactia acida a solului,prefera o reactie slab acida spre alcalina.In consecinta daca aciditatea solului se incadreaza in Ph 5-6,necesarul pentru corectia aciditatii solului este de 3-3,5 tone/ha.

Se va tine cont ca solurile grele,argiloase,necesita cantitati mai mari de amendamente decat solurile usoare,nisipoase.

– Se aplica odata la 3 ani,si dau rezultate din cele mai bune impreuna cu gunoiul de grajd fermentat.

 

 

comanda del-ca-mag

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes